Nieuws

Yamaha Digital Ride Out – ’t Gooi

Soms zijn door de anderhalvemetersamenleving opgelegde initiatieven zo leuk dat ze nog altijd een feestje zijn nu de samenleving wat meer geopend is. Yamaha’s Digital Ride Out is het perfecte voorbeeld. Ook nu weer is er een MT-07 en een XSR125 te winnen.

Misschien weet je het nog van de vorige keer, maar voor de zekerheid leggen we nog even snel het concept uit. De Digital Ride Out is een mix van een ‘real life’ toerrit met digitale elementen. Voor dat laatste download je de gratis Digital Ride Out app (voor iOS en Android). Met behulp van die app beantwoord je onderweg vragen en daarmee zijn punten te vergaren. De persoon die aan het eind van de rit de meeste punten heeft, gaat er vandoor met een nieuwe MT-07 met een nieuwprijs van € 8.499,-. Als ‘troostprijs’ heeft Yamaha ook nog een XSR125 in de aanbieding en ook nog zes TomTom Rider 550’s ter waarde van € 399,95.

De toerriten zijn in alle provincies van Nederland uitgezet en hebben een Yamaha-dealer als begin- en eindpunt. Deze tocht begint bij Van de Kuinder Motoren in Hilversum. Super lang is de route niet, maar het gebrek aan kilometers maakt de route goed aan diversiteit. Wie bij het Gooische matras alleen denkt aan villawijken heeft het mis. De Vechtplassen – ontstaan door zand- en veenwinning – zijn een waterrijk natuurgebied. Iets verderop sta je plotseling weer in een prachtig heidelandschap. De luxe met rieten kap uitgeruste villa’s ontbreken inderdaad niet op de route. Een van de vragen gaat over het Singer in Laren, maar de omgeving van het museum is eigenlijk indrukwekkender. Hier staan geen lullige premie-A-woninkjes, maar alleen kasten van huizen die aan Graceland doen denken.

Dat het hier niet alleen ‘nieuw geld’ is, maar ook oud geld bewijzen de talloze statige buitenhuizen. In dit drukke deel van Nederland verwacht je geen natuur totdat je plots over een veerooster rijdt en je met motor en al in een natuurgebied staat. Net zo plotseling doemt vestingstad Naarden uit het niets voor jouw verbaasde ogen op. De verdedigingsmuren zijn uiterst indrukwekkend en het historische stadje schreeuwt erom om de motorfiets op zijn standaard te zetten en te gaan lopen. Sla dan ook vooral het Nederlands Vestingmuseum niet over. Over verdediging gesproken: natuurlijk ontbreekt de Stelling van Amsterdam ook niet op de route.

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Honda CB750 Hornet

Eerste Test Honda CB750 Hornet

reactie(s) - 8 december, 2022

Het is druk in het naakte middensegment en het wordt nog drukker. Ook Honda wil komend seizoen een partijtje ...
Eerste Test BMW M1000R

Eerste Test BMW M1000R

reactie(s) - 8 december, 2022

De M1000R is BMW’s tweede M-motorfiets na de vorig jaar gelanceerde M1000RR. Die M1000RR is gebaseerd op de ...
Vergelijkingstest 4 adventures

Vergelijkingstest 4 adventures

reactie(s) - 8 december, 2022

Ducati meldt zich na vele decennia afwezigheid met de DesertX vol bravoure terug in het segment van de grote ...
Eerste Test: Indian Scout Roque

Eerste Test: Indian Scout Roque

reactie(s) - 24 november, 2022

De Scout Roque (schurk) is Indians vierde variant op de Scout. De marketingdivisie van Indian doet er zijn uiterste ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-