Nieuws

Yamaha Digital Ride Out (2) – Achterhoek

Soms zijn door de anderhalvemetersamenleving opgelegde initiatieven zo leuk dat ze nog altijd een feestje zijn nu de samenleving wat meer geopend is. Yamaha’s Digital Ride Out is het perfecte voorbeeld. Ook nu weer is er een MT-07 en een XSR125 te winnen.

Misschien weet je het nog van de vorige keer, maar voor de zekerheid leggen we nog even snel het concept uit. De Digital Ride Out is een mix van een ‘real life’ toerrit met digitale elementen. Voor dat laatste download je de gratis Digital Ride Out app (voor iOS en Android). Met behulp van die app beantwoord je onderweg vragen en daarmee zijn punten te vergaren. De persoon die aan het eind van de rit de meeste punten heeft, gaat er vandoor met een nieuwe MT-07 met een nieuwprijs van € 8.499,-. Als ‘troostprijs’ heeft Yamaha ook nog een XSR125 in de aanbieding en ook nog zes TomTom Rider 550’s ter waarde van € 399,95.

De toerriten zijn in alle provincies van Nederland en dit jaar voor het eerst ook in België uitgezet en hebben een Yamaha-dealer als begin- en eindpunt. Deze tocht begint bij MotoPort Zelhem in – juist – Zelhem. Qua lengte een goed te behappen route, prima te doen op een verloren ochtend of middag. Na de start verdwijnt Zelhem al snel uit de spiegels en gaat het door lommerrijk Achterhoeks groen en langs lieflijke keuterboerderijtjes richting het Gelderse Hengelo. En de goede verstaander weet dat daar het laatst overgebleven stratencircuit van Nederland ligt, de Varsselring. Over dat circuit en de motorclub die het beheert gaan een paar vragen, die voor de broodnodige puntjes goed beantwoord moeten worden. Na een laatste blik op beroemde molen naast de laatste bocht op de Varsselring gaat het richting Ruurlo, alwaar het lokale bestuur trouwens zetelt in een prachtig kasteeltje. De vraag op dit punt van de route gaat echter over een oud doolhof dat hier tegen de bosrand aan ligt.

En Ruurlo leent zich trouwens ook bij uitstek om op een van de gezellige terrasjes even een bakkie te doen. Daarna duik je het groen weer om over lekker slingerende weggetjes en langs weelderige landhuizen en boerderijen via Beltrum en Mariënvelde bij Halle uit te komen. Hier ligt in de buurt ook een circuit, maar dan voorzien van zand en springbulten. Ook hier wacht een vraag op een antwoord, voor vanuit het groen uiteindelijk beginpunt Zelhem weer opduikt.

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Honda CB750 Hornet

Eerste Test Honda CB750 Hornet

reactie(s) - 8 december, 2022

Het is druk in het naakte middensegment en het wordt nog drukker. Ook Honda wil komend seizoen een partijtje ...
Eerste Test BMW M1000R

Eerste Test BMW M1000R

reactie(s) - 8 december, 2022

De M1000R is BMW’s tweede M-motorfiets na de vorig jaar gelanceerde M1000RR. Die M1000RR is gebaseerd op de ...
Vergelijkingstest 4 adventures

Vergelijkingstest 4 adventures

reactie(s) - 8 december, 2022

Ducati meldt zich na vele decennia afwezigheid met de DesertX vol bravoure terug in het segment van de grote ...
Eerste Test: Indian Scout Roque

Eerste Test: Indian Scout Roque

reactie(s) - 24 november, 2022

De Scout Roque (schurk) is Indians vierde variant op de Scout. De marketingdivisie van Indian doet er zijn uiterste ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-